ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Ізмаїл через епідемію направили групу інфекціоністів

Попередній діагноз - гострий гастроентероколіт через брудну воду

В Ізмаїл через епідемію направили групу інфекціоністів
Фото: detectives-ukraine.com

В.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський взяв під особистий контроль ситуацію з епідемією в Ізмаїлі.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, усіх постраждалих зі скаргами на нудоту, блювоту, пронос, загальне нездужання, температуру тіла 37-39 градусів і з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт" доставляють у лікувальні установи Ізмаїла. Хвороба протікає у легкій і середній формі важкості.

За даними газети "Сегодня", число хворих до вечора суботи сягнуло 277 осіб, з них 163 - діти.

Постраждалі своє захворюванні пов'язують з вживанням питної води, яка, ймовірно, була забруднена в результаті інтенсивних дощів, які пройшли напередодні. В результаті затоплення дворових туалетів у приватному секторі відбувся підсос забрудненої води через водопровідні колонки і потрапляння її у водопровідну мережу міста.

В Ізмаїлі працює посилена епідбригада фахівців ГУ "Одеський обласний лабораторний центр ГСЕС України", обласного управління охорони здоров'я та головного управління Госпродпотребслужби. Також наказом Міністерства охорони здоров'я сформована робоча група на чолі з в.о. голови Держсанепідслужби Святославом Протасом і за участю головних позаштатних спеціалістів МОЗ України: інфекціоніста Ольги Голубовської, епідеміолога Ірини Колесникової, профільних лікарів-інфекціоністів та дитячих лікарів-інфекціоністів з сусідніх областей. Всі вони виїхали на місце події.

Фахівці проведуть оцінку ризиків та моніторинг ситуації з організації медичного забезпечення населення, постраждалого від масового отруєння.

Тим часом прикордонники взяли під охорону відкриті водойми Ізмаїла.

Як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, рішення було прийнято на екстреній нараді у керівництва міста з представниками Ізмаїльського прикордонного загону, Ізмаїльського відділу поліції, медичних установ і шкіл.

"Прикордонники охороняють відкриті водойми міста і ведуть роз'яснювальну роботу з місцевим населенням щодо заборони купання. Зараз охоронцями кордону оточені водойми, а саме канал навпроти Морвокзалу, так зване "Криве озеро" біля старого пляжу і "Лебедине озеро", - сказано в повідомленні.

У місті закриті всі ресторани, бари, об'єкти торгівлі, ринки. Комунальники проводять дезінфекцію колодязів і туалетів.

Поліція вже відкрила справу за фактом масового отруєння в Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram