ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун визначилася із заступниками

У МОЗ прийдуть Олександр Лінчевський, Оксана Сивак і Павло Ковтонюк.

Супрун визначилася із заступниками
Ульяна Супрун
Фото: LB.ua

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун подала кандидатури своїх заступників на затвердження Кабінетом Міністром.

"Як стало відомо з наших джерел, Уляна Супрун подала кандидатури на заступників міністра на затвердження Кабміном. Це Олександр Лінчевський, Оксана Сивак і Павло Ковтонюк", - написав у Facebook помічник-консультант голови парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Ольги Богомолець Геннадій Маркевич.

Хірург Олександр Лінчевський відзначився як волонтер у зоні АТО. Оксана Сивак працювала в медичній службі Майдану під час Революції гідності. А Павло Ковтонюк відомий як проектний менеджер реформи охорони здоров'я в Національній раді реформ.

В інтерв'ю LB.ua Супрун повідомила, що на посаді залишиться один із заступників попереднього міністра Роман Ілик.

Нагадаємо, Супрун отримала карт-бланш на формування своєї команди в Міністерстві охорони здоров'я, повідомив учора віце-прем'єр Павло Розенко.

27 липня Кабінет Міністрів призначив Супрун виконувачем обов'язків голови МОЗ із 1 серпня. Супрун прийшла в МОЗ на посаду заступника міністра за кілька днів до цього.

Вона народилася в місті Детройт у США. Восени 2013 року разом з чоловіком переїхала в Україну. Під час Революції гідності була в Києві на Майдані. Вона працювала в медичній службі, згодом очолила гуманітарні ініціативи Світового конгресу українців і заснувала організацію "Захист Патріотів", яка займається тренуваннями з тактичної медицини і забезпечує українських бійців поліпшеними індивідуальними аптечками стандарту НАТО. У жовтні 2015 року стала консультантом комітету ВР з питань охорони здоров'я.

У липні 2015 року одержала українське громадянство.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я був Віктор Шафранський. З призначенням Супрун Шафранський звільнився з МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram