ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кенія і Україна обговорюють перспективи співпраці у сфері медицини

Українські лікарі можуть вирушити на допомогу кенійським дітям.

Кенія і Україна обговорюють перспективи співпраці у сфері медицини
Фото: kenya.mfa.gov.ua

Міністр охорони здоров'я Кенії Клеопі Маїло і посол України Євген Цимбалюк обговорили можливість залучення українських фахівців і використання ліків українського виробництва в боротьбі з туберкульозом.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Під час офіційної зустрічі сторони обговорили можливі шляхи активізації двосторонніх відносин у сфері охорони здоров'я, розвитку медичного науково-технічного співробітництва і співробітництва в галузі медичної освіти, а також визначили перспективи укладення двостороннього міжнародного договору про співробітництво в згаданих сферах або меморандуму про міжгалузеву співпрацю.

Український дипломат ознайомив кенійського міністра з можливостями фармакологічного комплексу України, зокрема компаній, які зверталися за сприянням у Раду експортерів і інвесторів при МЗС України та безпосередньо в Посольство України в Кенії.

Також учасники зустрічі обговорили можливість початку в Кенії соціально орієнтованого проекту "Захистимо дітей від туберкульозу" із залученням українських фахівців і з використанням препаратів українського виробництва.

У березні на найбільшій фармацевтичній виставці Східної Африки в Кенії можливості української фармацевтичної галузі представила фармацевтична компанія "Інтерхім" - один з провідних українських виробників готових лікарських препаратів і фармацевтичних субстанцій.

Компанія входить в Асоціацію "Виробники ліків України", яка об'єднує провідних фармвиробників країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram