ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Львові розпочнеться проект безкоштовної реабілітації військових і переселенців

Фізреабілітологи працюватимуть разом з ерготерапевтами і психологами

У Львові розпочнеться проект безкоштовної реабілітації військових і переселенців
Фото: http://ucu.edu.ua

Школа реабілітаційної медицини Українського католицького університету відкриває соціальний проект «Простір можливостей», у рамках якого фізичні терапевти з міжнародним досвідом надаватимуть безкоштовну реабілітаційну допомогу військовослужбовцям, сім'ям військових, переселенцям і волонтерам. Про це повідомляють на сайті університету.

«До нас можуть звертатися постраждалі з порушеннями функції кінцівок, м'язового тонусу, постави і ходи, координації рухів, з больовими симптомами в хребті. Клієнти зможуть займатися за розробленим для них комплексом вправ і на базі центру, і вдома», - каже академічний директор Школи реабілітаційної медицини Володимир Голик.

З клієнтами проекту будуть займатися фізреабілітологи, ерготерапевти і психологи. Реабілітаційну допомогу надаватимуть терапевти Олександра Рягузова і Станіслав Агафонов, які мають досвід співпраці з міжнародною реабілітаційною організацією Handicap International у Дніпропетровській області.

«В Україні немає функціонального реабілітаційного обстеження. Це робиться тільки в окремих приватних клініках, персонал яких стажувався за кордоном. Завдяки спілкуванню з іноземними колегами ми перейняли зарубіжне «клінічне мислення», коли мета реабілітації визначається разом з клієнтом залежно від проблеми», - розповідає фізичний терапевт Станіслав Агафонов.

Безкоштовні реабілітаційні заняття будуть проходити індивідуально або в групі до 4 осіб у спортзалі Колегіуму УКУ. Один курс триватиме 12 занять протягом місяця, а за потреби його можна буде повторити.

Нагадаємо, що у Львові відкриють центри денного перебування для дітей з інвалідністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram