ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київських ділків спіймали на продажу підроблених ліків за держзамовленням

Контрафактні медикаменти зараз вилучають з аптек і лікарень.

Київських ділків спіймали на продажу підроблених ліків за держзамовленням
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці виявили в Києві підпільний цех з виготовлення фальсифікованих ліків, повідомляють на сайті СБУ.

Нелегальне виробництво розташовувалося в орендованому приміщенні на території одного з автотранспортних підприємств у Святошинському районі. Організатори через засновану ними легальну комерційну структуру постачали контрафактну продукцію аптекарським мереж і, в рамках держзамовлення, лікувально-профілактичним установам по всій території України.

Під час обшуків у приміщеннях нелегального виробництва співробітники спецслужби виявили обладнання для виготовлення, дозування та фасування фальсифікованих медзасобів. Вилучено понад 20 тисяч флаконів готової до реалізації продукції, сім тонн спирту для її виготовлення, підроблені етикетки для маркування та фальсифіковану документацію про походження медикаментів.

За попередніми оцінками, вартість вилученої продукції становить майже п'ять мільйонів гривень. Препарат, виготовлений на підпільному виробництві, вилучають із роздрібної торгівлі. Зразки лікарських засобів і сировини спрямовані на експертизу.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 28 і ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України, чотирьом зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину. Одному з них, який входив до числа організаторів підпільного бізнесу, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Які саме ліки виготовляли в цеху, не повідомляють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram