ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" перевозитиме футбольних фанатів організованими групами

Головне управління координації робіт з підготовки і проведення чемпіонату Євро-2012 і запровадження швидкісного руху "Укрзалізниці" вже працює над груповими заявками про транспортування вболівальників під час проведення в Україні матчів чемпіонату.

"Укрзалізниця" перевозитиме футбольних фанатів організованими групами
Фото: Макс Левин

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Зокрема, спільно з польськими колегами триває робота над організацією перевезень 1500 вболівальників зі Швеції до Києва. Зі Швеції до міста Ґдиня (Польща) вони попрямують поромом, звідти поїдуть наземним транспортом до Ґданська, а далі залізницею дістануться до міста Хелм. Там пройдуть митний контроль і пересядуть в українські поїзди, які вирушать до столиці України. Усього для шведських уболівальників буде сформовано три потяги.

Також уже є заявка на перевезення 800 німецьких уболівальників до Львова. Польські залізничники перевезуть німців із Франкфурта-на-Одрі в Перемишль, а їхні українські колеги повинні організувати трансфер з Перемишля до Львова.

Один із провідних вітчизняних туристичних операторів проводить перемовини із залізницею, щоб організувати спеціальні туристичні поїзди, які курсуватимуть між містами, що приймають матчі чемпіонату. "Укрзалізниця" розробить спеціальний графік курсування, а оператор муситиме організувати вболівальникам трансфери до стадіонів, харчування та дозвілля. Наразі туроператор має намір орендувати 13 купейних вагонів і два вагони-кафе.

Окрім того, під час Євро-2012 між Києвом, Львовом, Харковом і Донецьком курсуватимуть денні швидкісні експреси Hyundai і традиційні нічні поїзди.

Нагадаємо, на час Чемпіонату Європи з футболу в Україні, крім збірної нашої країни та Швеції, планує оселитися команда Франції. А збірні Данії, Німеччини, Португалії, Англії, Нідерландів лише прибудуть на групові матчі. В Україні пройдуть два поєдинки чвертьфіналу, один півфінал і фінал Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram