ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА запустила портал про Київ для туристів

КМДА запустила портал про Київ для туристів
Логотип сайта

Для туристів, які бажають відвідати столицю України, на порталі http://visitkyiv.com.ua/ доступні послуги з планування маршрутів, бронювання житла й оренди автомобілів.

"Стратегія розвитку Києва до 2025 року обрала туризм одним з основних напрямків. Ми розробили цілу програму, яка передбачає реалізацію комплексу заходів, спрямованих на популяризацію Києва туристичного. Одним із важливих пунктів цього комплексу є створення та функціонування туристичного порталу Києва, який повинен містити всю необхідну для туристів довідкову інформацію і надавати актуальні дані про місто та його інфраструктуру", - пояснив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак під час презентації туристичного порталу у вівторок.

Як повідомляє прес-служба КМДА, портал пропонує різні інформаційні послуги. Зокрема, тут зібрано інформацію про місто, видатні й цікаві об'єкти для відвідин, перелік закладів харчування, маршрути та графік роботи громадського транспорту, варіанти екскурсій та інші корисні відомості. Також розробники сайту зібрали великий фотобанк - на порталі розміщено велику фотогалерею мальовничих куточків столиці.

"Ми залучили всі сучасні технічні засоби, які можуть стати в нагоді сучасному туристові. Створили туристичний інтернет-портал, розробили інформаційні програми для завантаження на компактні носії інформації, телефони, планшети, комп'ютери. Тобто ми спробували створити максимально зручні умови для перебування гостей міста в Києві", - наголосив перший заступник голови КМДА.

Він додав, що створено туристично-інформаційні термінали, які надаватимуть актуальну інформацію про місто Київ, а також допоможуть зорієнтуватися на місцевості, визначити місцезнаходження цікавих об'єктів, спланувати маршрут подорожі містом. Протягом 2011 року 10 таких терміналів установили в готелях і туристичних інформаційних центрах.

Окрім того, розроблено систему орієнтування містом: створено 91 туристично-інформаційний стенд і 95 покажчиків на туристичних маршрутах.

Начальник Головного управління комунального господарства Дмитро Новицький наголосив, що міська влада вибрала 7 кластерів, за якими будуть популяризувати столицю. Це "Київ Козацький", "Київ Слов'янський", "Київ Духовний", "Київ Культурний", "Київ на Дніпрі", "Київ Діловий", "Київ Розважальний". У всіх цих напрямках, за словами Д. Новицького, Києву є що запропонувати туристам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram