ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівництво Дніпропетровської області залучить молодь до шахів

У шкільній програмі з'являться уроки шахів.

Керівництво Дніпропетровської області залучить молодь до шахів

Керівництво Дніпропетровської області розширить освітню програму в регіоні, запровадивши спеціалізовані факультативи для розвитку інтелектуальних можливостей молоді.

Про це під час відкриття Міжнародного тижня шахового мистецтва, який проходить у Дніпропетровську з 19 по 25 квітня, заявив губернатор області

Олександр Вілкул.

Зокрема, він анонсував відкриття шахових клубів одразу в декількох районах регіону.

"Проект з розвитку інтелектуального руху спрямований на масове залучення молоді до інтелектуальних ігор, серед яких шахи посідають перше місце", - заявив Олександр Вілкул.

Свою підтримку програмі висловив

президент Міжнародної шахової федерації ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов, який відвідав Дніпропетровськ у рамках Міжнародного тижня шахового мистецтва. Глава ФІДЕ заявив про свою готовність поділитися досвідом упровадження в шкільну програму уроків шахів.

"Ті регіони, ті країни, які передусім звертають увагу на інтелектуальний потенціал нації, своїх громадян, - за ними майбутнє. І тому ФІДЕ підтримує ті країни, ті регіони, які передусім звертають увагу на інтелект... Я думаю, що Дніпропетровськ - перлина України, і він повинен стати центром розвитку інтелекту і шахової думки", - додав Ілюмжинов.

Також він заявив, що ФІДЕ підтримає Дніпропетровську область як кандидата на місце проведення Чемпіонату світу з шахів, Всесвітньої дитячої олімпіади з шахів, Всесвітньої шахової олімпіади.

Олександр Вілкул і президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов символічно відкрили Міжнародний тиждень шахового мистецтва, зробивши перший хід у сеансі одночасної гри на 80 дошках між шахістами області та гросмейстером Аліком Гершоном, чиї досягнення зафіксовано в Книзі рекордів Гіннеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram