ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Герой недели

Герой тижня: пожежник Ігор Шевчук загинув, рятуючи людей

Молодий працівник МНС загинув, рятуючи людей.

Герой тижня: пожежник Ігор Шевчук загинув, рятуючи людей
Фото: mns.gov.ua

21 квітня працівники пожежної частини №1 Івано-Франківська врятували сорок осіб. Пожежники вивели людей з охопленого полум'ям кафе "Галицька брама" і вирушили на розвідку всередину будівлі. Вони перевіряли, чи не залишилися в приміщеннях люди, шукали причину займання, щоб загасити вогонь.

Розвідку проводили троє рятувальників - молоді хлопці віком 24, 25 і 27 років. Несподівано пролунав вибух, двоє рятувальників отримали опіки, один загинув на місці. Його звали Ігор Шевчук, він був начальником варти бригади і пробирався через вогонь на чолі групи, вів за собою

людей. Ігореві було лише 24 роки.

"Не можу пригадати жодного випадку, коли Ігор був сумним. Він завжди усміхався, за будь-яких обставин, за будь-яких умов. Був дуже позитивною, веселою людиною, - згадує співробітник Ігоря Роман, працівник управління МНС Івано-Франківської області. - До нас Ігор прийшов три роки тому, ще курсантом. Тільки-но вступив до Львівського університету безпеки життєдіяльності - так одразу й прийшов... У нього залишилися батьки та сестра, одружитися не встиг".

Завдяки роботі рятувальників вогонь не перекинувся на сусідні будівлі, не постраждав ніхто з гостей і працівників "Галицької брами". Причини вибуху з'ясовують.

LB.ua приєднується до співчуття родині та колегам Ігоря Шевчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram