ГоловнаСуспільствоЖиття

Лутковська стурбована здоров'ям акордеоніста Завадського

Артистові рекомендують лікуватися за межами СІЗО.

Лутковська стурбована здоров'ям акордеоніста Завадського
Фото: liga.net

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська має намір сьогодні відвідати в Лук'янівському СІЗО акордеоніста Ігоря Завадського для ознайомлення зі станом його здоров'я.

Про це вона заявила на прес-конференції в Києві.

"Сьогодні запланований мій візит до Київського слідчого ізолятора", - повідомила Лутковська.

За словами омбудсмена, вона має намір вивчити питання, що стосуються утримання в Лук'янівському СІЗО й уточнила, що розгляд цієї справи розпочала її попередниця Ніна Карпачова.

"Якщо говорити про документи, які сьогодні є в офісі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, йдеться про те, що людина (Завадський) втрачає зір. Без адекватної медичної допомоги через деякий час людина може втратити зір повністю ... Відповідно, необхідно перевірити, наскільки адекватна медична допомога надається", - підкреслила Лутковська.

Омбудсмен також повідомила, що Завадського в Лук'янівському СІЗО оглянув лікар зі звичайної лікарні, що не стосується пенітенціарної системи, і він рекомендував лікування Завадського в лікарні за межами СІЗО.

"Я маю дізнатися зараз, що там відбувається, наскільки адекватна медична допомога, і чи планує слідчий ізолятор переміщення (Завадського) до цивільної лікарні, як це рекомендував цивільний офтальмолог", - сказала Лутковська.

Нагадаємо, заслужений артист України Ігор Завадський був затриманий 23 березня за звинуваченням у розбещенні неповнолітніх. Кримінальну справу порушили проти Завадського, його піар-менеджера та водія. Завадський і його директор знаходяться в слідчому ізоляторі, а водій - на письмовому зобов'язанні про невиїзд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram