ГоловнаСуспільствоЖиття

Українських ветеранів ВВВ залишилося менш ніж 2 млн осіб

Озвучено дані статистики.

Українських ветеранів ВВВ залишилося менш ніж 2 млн осіб

Менш ніж 2 мільйони ветеранів Великої Вітчизняної війни живуть в Україні.

Про це під час прес-конференції в медіа-холі УНН повідомив голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич.

"Важливо те, що ці люди перебувають поруч із нами і як живуть сьогодні ті, хто здобував нам перемогу. Реалії нашого життя, нашої держави, законодавчої та виконавчої влади щодо цих людей є надзвичайно проблемними. Ми повинні радіти, що з нами ще є ті, хто брав штурмом Берлін.

Сьогодні в Україні налічують 1 млн 817 тис. 281 ветеран війни; 176 тис. 168 - інваліди війни, які пролили кров, отримали поранення і стали інвалідами; 273 тис. 486 осіб - учасники бойових дій, які живуть серед нас і перед якими ми повинні схилити голови і мати великі зобов'язання, 1 млн 376 тис. 534 людини - учасники Вітчизняної війни", - підсумував Валерій Сушкевич.

За словами експерта, в середньому за рік помирає від 150 до 200 ветеранів-учасників Великої Вітчизняної війни.

"Це люди солідного віку, які потребують нашої уваги. І ми повинні пам'ятати про них не тільки в день Великої перемоги, а й тоді, коли вони цього найбільше потребують", - запевнив голова комітету.

Нагадаємо, понад 500 підприємств сфери побутового обслуговування надають знижки до 50% ветеранам Великої Вітчизняної війни до Дня Перемоги. Акція триватиме до 10 травня. Звернувшись до відповідного підприємства і пред'явивши посвідчення, ветерани Великої Вітчизняної війни можуть отримати побутові послуги зі знижкою до 50%, а деякі підприємства надають свої послуги безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram