ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні заборонили експлуатацію 180 атракціонів

Держгірпромнагляд, проте, відзначає підвищення свідомості власників атракціонів.

В Україні заборонили експлуатацію 180 атракціонів
архивное фото
Фото: www.tripadvisor.com

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки заборонила експлуатацію 180 атракціонів в Україні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, від початку року обстежено 808 атракціонів, виявлено близько 1200 порушень вимог безпеки під час їх експлуатації, накладено штрафи на 88 осіб, які допустили порушення.

Держгірпромнагляд зазначає, що результати перевірок показали підвищення рівня свідомості власників атракціонів і виконання ними вимог нормативно-правових актів: спостерігається тенденція зниження кількості виявлених порушень (20%) і зупинок атракціонів (на 50%).

Крім того, майже відсутні випадки введення в експлуатацію атракціонної техніки без відповідного технічного огляду (випробувань) та актів обстеження їх технічного стану, також не зафіксовано випадків, коли небезпечні зони не обгороджено, або їх кордони не позначено.

Водночас постійними залишаються порушення, коли обслуговуючий атракціони персонал не обізнаний із питаннями охорони праці, ремонтні служби не укомплектовано фахівцями, власники не мають необхідної технічної документації заводів-виробників.

За інформацією Держгірпромнагляду, найбільшу кількість атракціонів експлуатують у Криму - 192, Донецькій області - 129, Київській області - 53.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram