ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС має намір встановити камери відеоспостереження в громадських місцях

Наявність таких систем є фактором стримування для правопорушника.

МВС має намір встановити камери відеоспостереження в громадських місцях
Фото: 34.ua

Міністерство внутрішніх справ України ініціює розгляд Радою національної безпеки і оборони України питання про обладнання громадських місць системами відеоспостереження.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

"МВС України, реалізуючи свої першочергові завдання щодо забезпечення безпеки громадян, дотримання прав людини, охорони громадського порядку, виступає з ініціативою облаштування громадських місць системами відеоспостереження", - сказано в ньому.

На думку МВС, ефективність їхнього застосування підтверджує зарубіжний досвід правоохоронної діяльності.

"Використання систем відеоспостереження у країнах Європейського Союзу та США значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню осіб, які їх скоюють", - зазначає міліція.

Відомство також підкреслює, що наявність таких систем є фактором стримування для правопорушника навіть за відсутності співробітника правоохоронних органів.

На думку міліції, використання систем відеоспостереження в громадських місцях дозволить зменшити кількість правоохоронців на вулицях і водночас зробить їхню роботу ефективнішою.

"Враховуючи той факт, що зараз міністерство фінансується на 42% від потреби, це дозволить ефективніше розподіляти кошти не на утримання великої кількості співробітників міліції, а на їх оснащення", - наголошує МВС.

Нагадаємо, 27 квітня КМДА вирішила встановити камери відеоспостереження на вулицях і площах навколо Національного спортивного комплексу "Олімпійський" на час проведення в Києві фінальної частини чемпіонату Європи з футболу-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram