ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура закликає молодь утриматися від акцій протесту

Особливо тих, які мають кримінальний характер.

Прокуратура закликає молодь утриматися від акцій протесту
архивное фото
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва звернулася до молоді з проханням не брати участі в різних акціях протесту, за які може передбачатися кримінальна відповідальність

Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

"Останнім часом дедалі частіше трапляються факти, коли молодь залучається до масових заходів, які мають кримінальний характер. Організатори таких акцій під гаслами громадських організацій підбурюють і втягують молодих людей, студентів у протиправні дії, не попереджаючи їх про можливі кримінальних наслідки, а самі залишаються осторонь", - йдеться в заяві.

Зокрема, в прокуратурі нагадали, що за фактом розбійного нападу на пункт продажу державних лотерей у Святошинському районі працівники міліції затримали чотирьох громадян, які стверджують, що таким чином висловлювали протест проти грального бізнесу.

Щодо затриманих порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років.

Також прокуратура нагадує, що такі сплановані акції з ознаками злочинів відбулися напередодні під час протестів проти будівництва на території парків у Дніпровському та Святошинському районах, а також проти показу художнього фільму "Матч" у кінотеатрі "Україна".

За цими фактами також порушено кримінальні справи.

"Не надаючи оцінки політичній складовій зазначених акцій, прокуратура столиці застерігає молодь від вчинення необдуманих дій, за які може передбачатися кримінальна відповідальність", - додали в прес-службі прокуратури Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram