ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура перевірить кримських медиків, які відмовили дитині у допомозі

"Швидка допомога" не повірила дітям.

Прокуратура перевірить кримських медиків, які відмовили дитині у допомозі
Фото: kp.ua

Прокуратура Алушти проводить перевірку через відмову працівника "швидкої допомоги" прийняти виклик від неповнолітнього.

Про це повідомляється в прес-релізі наглядового відомства.

Про інцидент, що стався минулих вихідних, стало відомо 23 травня. Як повідомила "Цензор" мати потерпілого Наталія Бельгер, її син - 13-річний Максим Пєшков - катався на велосипеді і на великій швидкості врізався в стіну, отримавши серйозну травму черевної порожнини.

Його друзі (в повідомленні наголошується, що вони є однолітками потерпілого) викликали на місце події "швидку допомогу". Однак медпрацівник, який прийняв виклик, попросив, щоб факт отримання дитиною травми по телефону підтвердив "хто-небудь з дорослих".

Як уточнила співрозмовниця видання, нікого з дорослих поруч із дітьми в той момент не виявилося.

В результаті медики на місце події не приїхали, а друзям потерпілого довелося на руках нести його в лікарню. Потерпілому в лікарні була зроблена операція. У нього виявилися пошкоджені тонкий і товстий кишечник.

За словами матері Максима Пєшкова, виклик від підлітків прийняла не диспетчер, а лікар "швидкої". Водночас вона не поцікавилася ані іменами тих, хто дзвонили, ані адресою, за якою стався нещасний випадок.

Інформацію про те, що виклик "швидкої" було проігноровано, вже підтвердили в прокуратурі. У відомстві уточнили, що зараз потерпілий підліток вже виписаний з лікарні.

Раніше повідомляли, що міліція не перевірятиме дії співробітників "швидкої допомоги" Горлівки, які кілька разів не прийняли виклик від стікаючого кров'ю семирічного хлопчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram