ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські військові не причетні до авіакатастрофи над Чорним морем

У літак, нагадаємо, поцілила ракета.

Українські військові не причетні до авіакатастрофи над Чорним морем
Фото: aex.ru

Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу авіакомпанії "Сибір" (Росія) на рішення суду першої інстанції, який не визнав українських військових винуватими в аварії російського Ту-154 2001 року.

Літак Ту-154 авіакомпанії "Сибір", що виконував рейс Тель-Авів - Новосибірськ, зазнав катастрофи в жовтні 2001 року. Загинули всі 66 пасажирів і 12 членів екіпажу.

Комісія Міждержавного авіаційного комітету дійшла висновку, що лайнер над Чорним морем збила ракета, запущена українськими військовими, які того дня проводили навчання в Криму: українські військові переплутали пасажирський літак із навчальною ціллю. Через деякий час після трагедії, не чекаючи на результати розслідування, Україна виплатила сім'ям жертв моральну компенсацію в розмірі 200 тисяч доларів.

Проте Господарський суд Києва на початку вересня 2011 року відмовився задовольнити позов російської авіакомпанії про стягнення матеріальної шкоди з Міноборони та Держказначейства України за катастрофу лайнера. "Сибір" ще 2004 року подала позов, у якому вимагала стягнути з української влади 15,32 мільйона доларів за збитий літак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram