ГоловнаСуспільствоЖиття

"Сибір" оскаржить рішення українського суду у справі про катастрофу Ту-154

Для оскарження цього судового вердикту відведено місяць.

"Сибір" оскаржить рішення українського суду у справі про катастрофу Ту-154

Російська авіакомпанія "Сибір" (S7 Airlines) оскаржить у касаційному порядку рішення Київського апеляційного господарського суду, який підтвердив непричетність українських військових до авіакатастрофи російського Ту-154 2001 року.

Про це повідомила адвокат "Сибіру" Олександра Павленко.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд у понеділок, 28 травня, відхилив апеляційну скаргу російської авіакомпанії. "Рішення нас не задовольняє. Ми будемо подавати касаційну скаргу", - сказала Павленко після оголошення рішення.

Літак Ту-154 авіакомпанії "Сибір", що виконував рейс Тель-Авів - Новосибірськ, зазнав катастрофи в жовтні 2001 року. Загинули всі 66 пасажирів і 12 членів екіпажу. Комісія міждержавного авіаційного комітету встановила, що лайнер над Чорним морем збила ракета, яку запустили українські військові, котрі проводили того дня навчання в Криму. Українські військові переплутали пасажирський літак із навчальною ціллю. Україна через певний час після трагедії, не чекаючи на результати розслідування, виплатила сім'ям жертв моральну компенсацію в розмірі 200 тисяч доларів на кожного загиблого.

Проте господарський суд Києва на початку вересня 2011 року відмовився задовольнити позов російської авіакомпанії про стягнення матеріальної шкоди з Міноборони та Держказначейства України за катастрофу лайнера. "Сибір" іще 2004 року подала позов, в якому вимагала стягнути з української влади 15,32 мільйона доларів за збитий літак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram