ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав колишнього віце-мера Одеси, який улаштував стрілянину

Дії екс-чиновника допомогли "напоумити рейдерів".

Суд виправдав колишнього віце-мера Одеси, який улаштував стрілянину
Вахтанг Убирия
Фото: http://www.segodnya.ua

Апеляційний суд Миколаївської області виправдав дії екс-віце-мера Одеси Вахтанга Убірії в інциденті з групою рейдерів, які спробували 11 червня 2010 року силою захопити територію полігону "Дальницькі кар'єри".

Про це повідомив адвокат екс-чиновника Сергій Маковецький.

"Суд визнав адекватними дії тодішнього віце-мера Одеси з протидії рейдерському захопленню муніципального звалища представниками фірми "Союз", зважаючи на обставини, що виникли на полігоні", - зазначив Маковецький, нагадавши, що постріл у повітря Убірії "напоумив рейдерів, які намагалися захопити територію міського полігону".

За словами адвоката, представник Одеської прокуратури не зуміла довести ні наявності умислу, ні мотивації для вчинення хуліганства, ні складу провини в його діях.

Навпаки, зазначив Маковецький, "свідчення в суді 38 свідків у цій резонансній справі підтвердили адекватне реагування віце-мера на спробу групи осіб силою вирішити спір між мерією та сміттєзбиральною фірмою "Союз", який розглядався в Господарському суді Одеської області".

Головний редактор одеської ТРК "Град" Лариса Швець оприлюднила сьогодні заяву, що "сторона, яка вважає себе постраждалою від дій екс-віце-мера Убірії, має намір подавати апеляцію на рішення суду".

Зазначимо, 11 червня 2010 року в Одесі невстановлені особи в масках під виглядом працівників міліції здійснили збройне рейдерське захоплення міського полігону побутових відходів, який перебуває на балансі Одеської міськради, та його контрольно-пропускного пункту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram