ГоловнаСуспільствоЖиття

Андріївський спуск не витримав напливу туристів

Будівельники відновили ремонтні роботи.

Андріївський спуск не витримав напливу туристів
Фото: censor.net.ua

Після відвідування першими туристами Андріївського узвозу на День Києва бруківка не витримала - в деяких місцях її кладуть заново.

Про це повідомляє ТСН.

У цей час будівельники б'ють молотками по щойно викладеній бруківці і пояснюють, що деякі камені після двох днів експлуатації повилазили вище належного рівня.

"Коли тут клали каміння, ще не було залито бетоном, нічим не опрацьовано шви. Машини їздять, рухають ці камені, вони перевертаються", - роз'яснив будівельник.

Із тротуарами ситуація схожа: плитка не тримається, роз'їжджається під ногами. Майстри пояснюють це складним терміном "перегоріла гарцовка".

"Це суміш цементу з піском. Вона сира повинна бути, а вони клали, коли спекотно було, от вона перегоріла", - зазначили будівельники.

За словами будівельників, через неправильно зроблені водостоки може постраждати музей Булгакова. Також частина будинків як і раніше затягнуті банерною тканиною з зображеннями фасадів. Чи стануть колись намальовані будинки справжніми, столичні чиновники не впевнені. Для деяких досі немає проектів реставрації. Реконструкція зруйнованих коштуватиме стільки ж, скільки будівництво нових.

Нагадаємо, офіційне відкриття Андріївського узвозу призначили на наступні вихідні, 2-3 червня. На реконструкцію було витрачено близько 70 мільйонів гривень. Найбільше пішло на заміну мереж і придбання матеріалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram