ГоловнаСуспільствоЖиття

Роботів навчили писати повноцінні тексти

У працівників ЗМІ з'явився сильний конкурент.

Роботів навчили писати повноцінні тексти
Фото: kiev.olx.com.ua

Вчені створили технологію, яка дозволяє писати пов'язані журналістські тексти без участі людини.

Нещодавно на американському сайті Forbes стали з'являтися статті, автором яких зазначено Narrative Science (дослівно "розповідає наука"). Технологію створила однойменна чиказька компанія, заснована 2010 року.

Суттєвим нововведенням є те, що роботи тепер можуть складати і навколополітичні тексти. Зазначимо, що раніше роботи-журналісти працювали тільки з мертвою статистикою і писали про результати спортивних матчів або фінансові прогнози.

Розробники стверджують, що Narrative Science може працювати з будь-яким видом інформації і будь-якою темою. Для цього в роботі програмістам допомагають журналісти, з якими співпрацює Narrative Science. Технологія Narrative Science, хоча і використовує один і той самий основний алгоритм, змінюється в деталях під кожного нового клієнта.

Під час розробки технології журналісти мають визначити, яким має бути стиль статей, і підібрати необхідний набір специфічних слів і виразів, які повинен знати робот. Завдяки цьому статті від Narrative Science насправді виглядають так, наче вони написані не машиною, а людиною.

Зазначимо, зараз у компанії Narrative Science вже більше 30 клієнтів. Вона також підписала контракт з Forbes і тепер створює для нього матеріали за звітами про доходи компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram