ГоловнаСуспільствоЖиття

Поляки видворили п'ятьох українців

Українці працювали в країні без необхідних для цього документів.

Поляки видворили п'ятьох українців
Фото: ostarbeiter.vn.ua

Польська прикордонна служба (Straї Graniczna, SG) зобов'язала покинути територію Польщі п'ятьох громадян України, які працювали в країні без необхідних для цього документів.

Українці працювали електрогазозварювальниками на одному з підприємств у порту на узбережжі Балтійського моря, повідомила прес-служба SG у вівторок.

"Двоє іноземців не мали заявок на працевлаштування, а у трьох були зареєстровані заявки від іншої фірми, а не тієї, на якій працювали", - повідомили прикордонники.

Зокрема, прес-служба повідомила, що, згідно з польським законодавством, українці за порушення правил працевлаштування повинні добровільно залишити територію Польщі, а роботодавцю належить сплатити штраф.

Довідка. Громадяни України можуть працювати в Польщі без оформлення офіційного дозволу, який є необхідним документом для легальної роботи в Польщі, з 20 липня 2007 року за умови реєстрації польським роботодавцем відповідної заявки на роботу.

Водночас за цією спрощеною системою українці можуть працювати в Польщі не більш ніж 6 місяців на рік, до того ж зобов'язані працювати на того самого роботодавця, який оформив для них заявку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram