ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці Британії запевняють, що в Україні немає расизму

У кожній країні є екстремісти.

Українці Британії запевняють, що в Україні немає расизму

Телерадіокомпанія ВВС необ'єктивно висвітлила ситуацію в Україні, а саме про загрозу расизму напередодні проведення Євро-2012.

Про це заявили представники українських громадських організацій Великобританії.

"Прикро, але в кожній країні є екстремісти. Однак шокуючі кадри, які було оприлюднено в програмі "Панорама", не висвітлюють поведінки та світогляду більшості українців, які з нетерпінням чекають гостей з усього світу на Євро-2012", - йдеться в заяві.

Як наголошують британські українці, поціновувачі футболу в Україні та в усьому світі "дуже розчаровані, що незначна група футбольних хуліганів може викликати таке несправедливе й негативне сприйняття двох націй, які приймають турнір".

Всі ці заяви абсолютно безпідставні. Моя порада всім фанатам - поїхати та підтримати команду, зробити все, щоб підтримати збірну. Що більшою буде підтримка, то більше шансів на перемогу нашої збірної... при цьому, звісно, необхідно поводитися гідно.

— міністр спорту Великобританії Х'ю Робертсон

Українці Великобританії також висловили впевненість, що "нечисленним футбольним хуліганам не дозволять зіпсувати велике європейське свято футболу".

Заяву підписали керівники таких громадських організацій, як Association of Ukrainians in Great Britain, Oxford University Ukrainian Society, UK Ukrainian Sports Supporters Club, Ukrainian British City Club, Ukraine Charity, Ukrainian Medical Association of the UK, Ukrainian Institute in London.

Нагадаємо, 28 травня в телепрограмі "Панорама" на каналі ВВСі було заявлено, що проведення Євро-2012 в Україні та Польщі є "помилкою", оскільки в цих державах поширений расизм і випадки футбольного насилля. Зокрема, демонстрували відеокадри, на яких українські та польські вболівальники під час гри показували ворожі жести чорношкірим гравцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram