ГоловнаСуспільствоЖиття

Верховна Рада має намір збільшити штрафи за вигулювання собак

Сума може зрости в 16 разів.

Верховна Рада має намір збільшити штрафи за вигулювання собак
Фото: http://www.uvdhmao.ru

Найближчим часом штрафи за неналежний догляд за тваринами можуть збільшитися.

Верховна Рада планує внести зміни до Адміністративного кодексу, повідомляє ТСН.

Штраф пропонується збільшити до восьмисот гривень проти нинішніх п'ятдесяти.

Як пише видання, проблема вигулювання собак у невстановлених місцях особливо актуальна у великих містах - у Києві, наприклад, спеціалізованих майданчиків для вигулювання собак не вистачає, тому вигулюють їх часто абиде - в скверах і на дитячих майданчиках.

"Собака разом з фекаліями викидає зі свого організму мільйони яєць глистів, я не кажу про інші хвороби. Є вірусні бактеріальні, які викликаються найпростішими, враховуючи лямбліоз", - розповіла голова Асоціації вчителів біології Олена Князєва.

Цікаво, що на нечисленних спеціалізованих майданчиках для вигулювання тварин собаки теж гуляють. Як розповіла одна господарка собаки, на майданчику сильний запах сечі, імовірно, через те, що його не прибирають. Змусити власників прибирати за собакою могли б штрафи, проте, на думку експертів, вони занадто низькі.

"На жаль, штрафи, які є у нас на території України, це від 17 до 51 гривні або просто обходяться попередженням власника. Були б штрафи великі, тоді власник дивився б за своєю твариною і вів у місця, де можна гуляти з тваринами", - зазначила заступник керівника центру ідентифікації тварин Києва Світлана Васильєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram