ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкривається "Європейське містечко"

На презентації буде голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

У Києві відкривається "Європейське містечко"
Фото: tochka.net

2 червня об 11.30 під аркою Дружби Народів у Києві відбудеться святкове відкриття "Європейського містечка" з нагоди проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.

Участь у заході візьмуть посол Німеччини Ганс-Юрген Гаймзьот, голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра і голова Київської державної адміністрації Олександр Попов.

У "Європейському містечку" протягом 2 червня - 1 липня під гаслом "Наш континент. Наше майбутнє" будуть представлені проекти та досвід співпраці України та ЄС в 11 ключових сферах за допомогою музичних концертів, демонстрації фільмів, дебатів та ін. заходів.

Відвідати містечко протягом зазначеного періоду можна щодня з 10:30 до 22:00 і до 24:00 у вихідні.

"Європейське містечко" - спільний проект Представництва Європейського Союзу в Україні, Київської міської державної адміністрації, який реалізують у рамках міжнародного українсько-німецького співробітництва.

За словами організаторів, ця ініціатива презентує далекосяжну, інноваційну та різноманітну Європу, а також кращі практики в 11 сферах міжнародного співробітництва.

Окрім того, мета проекту - після 20 років існування незалежної України презентувати численним гостям Євро-2012 багатогранну культуру стародавньої європейської нації та поліпшити так імідж України і Києва за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram