ГоловнаСуспільствоЖиття

Донецьким водіям розповіли, як поводитися під час Євро-2012

Міський транспорт переходить на особливий режим роботи.

Донецьким водіям розповіли, як поводитися під час Євро-2012
Фото: Макс Левин

Водії донецьких автобусів три тижні пристойно одягатимуться і перестануть курити в салоні.

На робочій нараді автоперевізників і представників міської влади в міськвиконкомі обговорювали питання, як під час Євро-2012 справити хороше враження на гостей міста та забезпечити комфортні умови не тільки для приїжджих уболівальників, а й для жителів Донецька, повідомляє "Муніципальна газета", інформує портал "Донецьк. Коментарі".

Під час наради в управлінні транспорту міськради перевізників попросили звернути увагу водіїв на свій зовнішній вигляд.

"Попрацюйте зі своїми водіями, їхній зовнішній вигляд часто залишає бажати кращого", - констатував Федір Плошай, начальник відділу транспорту міськради.

Бажаний дрес-код - це світла сорочка і темні брюки, а не капці, майка та шорти.

"Прохання приділити увагу санітарному стану та зовнішньому вигляду автомобілів", - додав Плошай.

Іще одне прохання стосувалася куріння водіїв на робочому місці.

"Якщо вже є така потреба, задовольняйте її після завершення маршруту - і вам добре, і пасажирам", - порадили водіям у відділі транспорту.

Отримали настанови перевізники і щодо англійської мови. Виявляється, на базі "Донміськпастранс" буде створено координаційний центр, де, крім цілодобової диспетчерської служби, постійно перебуватимуть десять волонтерів зі знанням англійської мови.

"Якщо у водія будуть питання щодо спілкування з іноземцями, можна звертатися за телефоном у цей центр, і йому все перекладуть, нехай водії не губляться", - зазначив Плошай. До речі, перевозитимуть волонтерів також безкоштовно.

Особливий режим роботи транспорту міста буде і в нічний час після матчів. Якщо зазвичай міський транспорт у нічний час не курсує, крім чергових тролейбусів і трамваїв, то, за словами начальника транспортного відділу, цими днями буде задіяно 747 автобусів на 50 міських маршрутах. "Це приблизно половина всього транспорту, який працює вдень", - уточнив Федір Плошай.

Нагадаємо, 2012 року Донецька міськрада виділила 1,5 млн грн на обладнання громадського транспорту спеціальними пристроями обслуговування пасажирів без кондукторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram