ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні створять електронні реєстри жертв війни та їхніх поховань

Мінрегіонбуд хоче врегулювати питання увічнення пам'яті жертв війни.

В Україні створять електронні реєстри жертв війни та їхніх поховань
Фото: http://www.mozhaysk.ru

Державна міжвідомча комісія з питань увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій планує створити електронний реєстр жертв воєн і політичних репресій, а також реєстр їхніх поховань на території України та за її межами, повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Як зазначено в повідомленні, з цією метою заплановано провести в липні цього року науково-практичну конференцію за участю Державної архівної служби України.

"Необхідно ухвалити базовий закон в галузі увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій, розробити підзаконні акти.

У першу чергу - створити комплексну програму пошуку та впорядкування поховань жертв. Затвердити тимчасовий порядок здійснення пошуку, ексгумації та перепоховання осіб, які загинули внаслідок воєн, депортацій і політичних репресій", - зазначив заступник голови Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій, перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов.

Раніше повідомляли, на Волині планують спорудити спільний Некрополь жертв масових розстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram