ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" зберегла історичний вигляд реконструйованого у Харкові вокзалу

В управлінні зазначають, що відремонтована будівля відповідає всім вимогам.

"Укрзалізниця" зберегла історичний вигляд реконструйованого у Харкові вокзалу
фото из архива

Вокзал Харків-Балашовський, який відкрили після реконструкції, відповідає всім сучасним вимогам, але водночас зберігає свої архітектурні особливості.

Про це повідомляє "Укрзалізниця".

"Такі капітальні споруди, як залізничні вокзали, розраховані служити людям понад сотню років. Наші вокзали - не просто приміщення, це свого роду архітектурні пам'ятники, які відображають дух часу. Тому всі ремонтні роботи ми виконуємо, намагаючись зберегти історичний вигляд", - зазначив головний архітектор підприємства "Укрзалізничпроект" Віктор Місюра.

Обстеживши фундамент і опорні стіни вокзалу, архітектори переконалися в їх міцності навіть після півстоліття, тому звели ще й другий поверх, на якому розмістили Інтернет-кафе і сервісний центр, поставили м'які дивани для відпочинку пасажирів і повісили телевізор. На першому поверсі розташувалися квиткові каси, буфет, кімната матері та дитини.

Відреставрований ліхтар - споруда у вигляді ротонди, що вінчає покрівлю будівлі вокзалу - забезпечує максимальне наповнення залу природним світлом.

"Ми здійснюємо реконструкцію вокзалів не тільки для того, щоб покращити їх стан, але і щоб зробити їх комфортнішими для пасажирів. Також ми забезпечуємо безбар'єрний доступ до об'єктів транспортної інфраструктури маломобільним групам населення. Харків-Балашовський ми обладнали пандусами і облаштували окрему кімнату для відпочинку інвалідів", - повідомив Віктор Місюра.

Втім, як підкреслюють залізничники, старовинні вокзали під час реконструкції набувають елементів технічного прогресу. Зокрема, на вокзалі Харків-Балашовський робочі місця касирів оснастили електронним обладнанням, а входи і виходи зі станції оснастили турнікетними системами.

Під час відкриття вокзалу Харків-Балашовський начальник Південної залізниці Віктор Остапчук зазначив, що це вже шостий реконструйований вокзальний комплекс, відкритий ПЗ цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram