ГоловнаСуспільствоЖиття

Проблема расизму в Україні існує, але не є гострою, - Фельдман

На думку політика, економічне становище держави не сприяє розвитку ксенофобії.

Проблема расизму в Україні існує, але не є гострою, - Фельдман
Фото: пресс-служба Александра Фельдмана

Проблема расизму в Україні існує, але вона не є гострою і не має таких масштабів, як у низці інших європейських країн.

Таку думку висловив на засіданні круглого столу народний депутат, засновник "Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії" Олександр Фельдман.

"Проблема расизму в Україну дійсно існує, як і у всіх європейських країнах, але вона не є гострою. В Україні немає такої розвиненої інфраструктури расизму, яка існує в інших європейських країнах, а наші радикали і неофашисти стурбовані переважно релігійними, національними та соціокультурними питаннями", - сказав він.

Фельдман розповів, що за даними "Інституту прав людини і запобігання екстремізму і ксенофобії", найактивніші українські ультрас є представниками радикальних антифашистських рухів або націоналістами, або автономами.

Політик вважає, що Україні не загрожує поширення расизму, оскільки наша держава ще не настільки економічно приваблива, як, наприклад, країни-члени ЄС і США, щоб расизм міг розвиватися на ґрунті впливу міграційних потоків.

На думку нардепа, нетерпимість до афроамериканців в Україні поступається місцем нелюбові до представників ромської національності, євреїв та вихідців з Кавказу та Середньої Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram