ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Українці вважають фаворитами єврочемпіонату Іспанію та Німеччину

Згідно з опитуванням, за вітчизняну збірну вболівають 92% українців.

Українці вважають фаворитами єврочемпіонату Іспанію та Німеччину
Фото: Макс Левин

Більшість українців підтримують національну збірну на чемпіонаті Євро-2012, визначаючи водночас як фаворитів збірні Іспанії та Німеччини.

Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

За розвитком подій на Євро-2012 мають намір слідкувати половина дорослого населення України віком понад 18 років. Зокрема, 31% мають намір слідкувати за більшістю матчів, починаючи з групових турнірів і до фіналу, 9% - за матчами плей-офф і фіналом, ще 9% - тільки за фіналом.

Проте, 46% абсолютно не цікавляться чемпіонатом, 5% - не визначилися.

Через об'єктивні причини, Євро-2012 викликає значно більший інтерес в українців, ніж минулий чемпіонат світу з футболу. Порівняно з дослідженням соціологічної групи "Рейтинг", Мундіаль-2010 зацікавив менше, ніж 40% українців.

Найбільший інтерес Євро-2012 викликає на Заході, Донбасі, Півночі та Сході. Найменший - у Центрі та на Півдні (ці території не приймають матчів Чемпіонату).

75% українських чоловіків і менше, ніж 30% жінок стежитимуть за перебігом чемпіонату, при цьому 55% чоловіків мають намір слідкувати за більшістю матчів, починаючи з групових турнірів і до фіналу.

Чим молодші респонденти, чим вищий у них рівень освіти та доходів, тим вище у них інтерес до ЄВРО-2012. Серед користувачів інтернету вболівальників в 1,5 рази більше, ніж серед тих, хто інтернетом не користується.

Крім збірної України (92%), більшість також буде вболівати за збірні Росії (23%), Німеччини (15%), Англії (15%), Іспанії (15%) та Італії (12%). Також уболіватимуть за Францію (5%), Нідерланди (5%), Польщу (4%) і Португалії (4%).

Зазначимо, найбільші шанси на перемогу на Євро-2012, на думку опитаних, мають збірні Іспанії (29%) та Німеччини (26%), а також Англії (23%) та Італії (16%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram