ГоловнаСуспільствоЖиття

Табачник: у пришкільних таборах відпочине 1,7 млн дітей

Відпочинок планують зробити безкоштовним.

Табачник: у пришкільних таборах відпочине 1,7 млн дітей
Фото: segodnya.ua

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник повідомив про те, що сьогодні в пришкільних таборах відпочиває переважна більшість дітей, і всі вони приймаються до таких таборів добровільно і тільки за заявою батьків.

"Сьогодні координує всі роботи з оздоровлення та відпочинку дітей міністерство праці та соціальної політики. Допомагає йому міністерство освіти, тому що переважна більшість дітей відпочиває у шкільних таборах, створених при школах. У нас з цим проблем немає тому що всі діти зараховуються добровільно і тільки за заявою батьків. Цього року всі органи освіти дуже добре спрацювали. Якщо минулого року у нас в шкільних таборах хотіли провести відпочинок 1 млн 330 тисяч дітей, то цього року на 432 тисяч більше, ніж минулого - 1 млн 762 тисячі", - сказав міністр.

Д.Табачник також зазначив, що не поділяє скептично зневажливого ставлення до шкільних таборів.

"Це, на мій погляд, гарна форма для тих сімей, які планують відпустку пізніше - в липні або в серпні. Всі діти місяць будуть під наглядом педагогів. Сьогодні близько 16 тисяч студентів педагогічних спеціальностей проходять там практику як вожаті, як викладачі, як вихователі",- додав Д.Табачник.

Він також зазначив, що паралельно з пришкільними таборами, працює понад 1,5 тисячі позашкільних освітніх закладів: будинки творчості, і станції юних натуралістів, центри туризму, станції туристів-краєзнавців, юних археологів.

"Для кожного табору на кожен місяць розроблено окремий план - якнайбільше подорожей, екскурсій, відвідування музеїв. Якщо погода дозволяє, то перебування на природі. Ну, це не можна повною мірою назвати оздоровленням. Це, найімовірніше, відпочинок, але я думаю, що це допомагає батькам організувати відпочинок дітей", - додав Д.Табачник.

Він також зазначив, що батьки, в разі необхідності, можуть віддати дітей в пришкільні табори і на три літні місяці. Також, за його словами, догляд та перебування дітей у шкільних таборах є безкоштовним, але харчування забезпечується за рахунок батьків.

Як повідомляли, Президент України Віктор Янукович зазначив, що відпочинок та оздоровлення дітей у літній період слід організувати на належному рівні.

"Просив би всіх, хто має до цього відношення - працівників соціальної сфери, місцевої влади, - працювати над цим питанням, воно дуже важливе. Турбота про дітей - це завдання не тільки держави, а й кожного громадянина", - підкреслив Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram