ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські підлітки почали вживати вдвічі більше чистого алкоголю

Алкогольні напої вживає більшість школярів.

Українські підлітки почали вживати вдвічі більше чистого алкоголю
Фото: Макс Левин

Споживання міцних напоїв серед українських підлітків зросла в 1,5 разу, в перерахунку на чистий алкоголь - майже вдвічі.

Про це свідчать результати "Європейського опитування учнів щодо вживання алкоголю та наркотиків" (ESPAD), - повідомила голова правління Українського інституту соціальних досліджень О. Яременка Ольга Балакірєва.

"Результати дослідження свідчать, що суттєво збільшився обсяг чистого алкоголю, який споживають. Так, під час останнього розпивання вміст чистого алкоголю в напоях становив 44 грами (55 грамів для чоловіків і 35 грамів для дівчат) серед підлітків віком 15-17 років. За словами експерта, динаміка цього показника серед 15-16-річних підтверджує зростання в 1,5 разу: з 28 грамів 2007 року до 42 грамів 100% алкоголю під час останнього вживання", - розповіла Балакірєва.

Також результати дослідження "Європейське опитування учнівської молоді щодо вживання алкоголю та наркотиків" (ESPAD) показали, що протягом останніх 30 днів алкогольні напої вживали 52% підлітків, а протягом останнього року - 78% підлітків вживали спиртне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram