ГоловнаСуспільствоЖиття

Убивці Оксани Макар розповіли, чому скоїли злочин

Євген Краснощок не заперечує, що душив Оксану спочатку руками, потім кабелем, а тоді й ногою, взутою в кросівок, оскільки боявся, що вона розповість про зґвалтування.

Убивці Оксани Макар розповіли, чому скоїли злочин
Евгений Краснощок
Фото: 1tv.ru

Оксану Макар вбивали, оскільки вона погрожувала викриттям у зґвалтуванні.

Про це стало відомо з обвинувального висновку, зачитаного в суді прокурором Головного управління підтримки державного обвинувачення в суді Генпрокуратури Ярославом Кривов'язом.

"Присяжнюк, Погосян і Краснощок звинувачуються в зґвалтуванні і умисному вбивстві Оксани Макар, скоєному з особливою жорстокістю, зґвалтуванням і насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприродним способом. Водночас Краснощок зізнався, що душив Макар, тому що та погрожувала, що заявить в міліцію про її зґвалтування", - йдеться в обвинувальному висновку.

Двоє з підсудних - Євген Краснощок і Максим Присяжнюк - визнали свою провину частково, заявивши, що заздалегідь про вбивство Оксани не домовлялися, хоча статеві відносини тієї ночі мали. Артем Погосян винним себе не визнає і категорично заявляє, що в інтимні стосунки з дівчиною не вступав і участі у вбивстві не брав. Зупинити інших не міг, оскільки ті погрожували розправою.

З матеріалів справи стало відомо, що всі учасники трагічних подій були у стані алкогольного сп'яніння. Євген Краснощок не заперечує, що душив Оксану спочатку руками, потім кабелем, а тоді й ногою, взутою в кросівок, оскільки боявся, що вона розповість про зґвалтування. Його "товариші" все це бачили.

Зі свідчень потерпілої видно, що коли дівчині стало погано, вона прилягла в кімнаті. Прокинулася від того, що її ґвалтують. Вона пригрозила викриттям. Далі мало що пам'ятає. Прокинулася вже на смітнику, повністю оголеною, не відчуваючи власного тіла, і покликала на допомогу.

Нагадаємо, 12 червня в Центральному районному суді Миколаєва розпочато слухання справи Оксани Макар. Частково суд буде відкритим, але без проведення аудіо-і відеозйомки. В судовому засіданні оголошено перерву до 14 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram