ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Донецьк зачарував англійських уболівальників

Представник Британського посольства очікує приїзду більшої кількості фанатів.

Донецьк зачарував англійських уболівальників
Фото: Макс Левин

Англійські фанати зачаровані гостинністю Донецька.

Про це пише британське видання The Independent у статті "Євро-2012: Дешеве пиво, чудова погода - де ж англійські фани?"

Незважаючи на те, що в Україну прибули всього три тисячі англійських фанатів, що менше, ніж планували, всі вони залишилися задоволеними Донецьком. Не налякали вболівальників і високі ціни в готелях.

Зокрема, зазначає The Independent, багато англійців надали перевагу хостелам замість дорогих апартаментів.

"63-річний Боб Дікерсон, який приїхав з Іпсвіча зі своїм сином Кевіном, зупинився в хостелі, оскільки готелі виявилися занадто дорогими. Боб ні на що не скаржиться - хіба що хотілось би, щоб приїхало більше англійських фанатів", - йдеться в матеріалі.

"Інформація в засобах масової інформації зупинила багатьох людей, хто мав намір приїхати, і це справжня ганьба, оскільки тут дійсно фантастична атмосфера", - говорить Дікерсон, потягуючи пиво в пабі Golden Lion у центрі Донецька, який повністю заповнений англійськими фанами. - Ми мали незначні проблеми з мовою, але кожен намагався нам допомогти".

Ціни та брак кімнат у готелях призвели до того, що багато вболівальників розташувалися у величезному імпровізованому кемпінгу на околиці міста. Як пише видання, днями туди прибуло понад дві тисячі англійських і французьких фанатів.

Вони живуть у наметах, оплачуючи 7 фунтів за особу на добу.

"Я не звик подорожувати так - це вперше за десять років, коли у відпустку потрібно було брати свій власний рушник, - говорить Джейм Бакстер, корпоративний юрист із Лондона. - Однак я не був готовий платити тисячу фунтів за готель".

На території кемпінгу є басейн, кілька барів і місць, де можна поїсти. Також жителям табору обіцяли нічну дискотеку.

Водночас, пише видання, в Донецьку відчувається певне напруження. На думку місцевої влади, англійські ЗМІ необ'єктивно висвітлювали підготовку до Євро.

"Але ставлення місцевих власників готелів і агентств нерухомості також не допомагає. Створюється враження, що їх власники краще триматимуть кімнати незаселеними, але ціни не знизять. В одному з агентств нерухомості повідомили, що лише три з 14 апартаментів винайняли, тоді, як інші залишаються незайнятими. Власник агентства сказав, що він не планує знижувати ціни або скасовувати правило мінімального перебування протягом п'яти днів", - пише видання.

"У готелі Park Inn все ще є вільні кімнати, але найдешевші коштують близько 400 фунтів. У "Донбас Палаці" - найкращому готелі міста - є вільні номери на наступний понеділок, коли Англія зіграє з Україною в Донецьку, але дві доби проживання обійдуться гостям у тисячу фунтів", - наводить дані The Independent.

Водночас представник Британського посольства в Києві запевнив, що не буде ніяких інцидентів за участю англійських фанатів. Очікують, що надалі до міста прибуде більше англійських фанатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram