ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві завершують будівництво найбільшого автовокзалу "Видубичі"

Об'єкт буде здано в липні-серпні, там щодня зможуть обслуговувати сотні автобусів і до 20 тис. пасажирів.

У Києві завершують будівництво найбільшого автовокзалу "Видубичі"
Фото: http://www.segodnya.ua

Новий автовокзал "Видубичі" в Києві планують відкрити у липні-серпні.

Як пише видання "Сегодня", автовокзал стане найбільшим у столиці, щодня зможе обслуговувати сотні автобусів і до 20 тис. пасажирів.

У Південно-Західній залізниці кажуть, що запустять "Видубичі" найближчим часом. Будівля автовокзалу, побудованого поруч з автостанцією, яку знесли через будівництво залізничного з'їзду з моста Кирпи, виглядає практично закінченою - частково прозорий дах, великий хол та галереї до виходу зі станції метро "Видубичі". Залишилося лише зробити скляний козирок біля головного входу, який стане однією з родзинок будівлі, і закінчити фасадні роботи.

Загальна площа будівлі - 7386 кв. м. В день він зможе приймати до 20 тис. пасажирів. Наприклад, площа центрального автовокзалу на Московській площі вдвічі менша - 3,5 тис. кв. м, а пасажиропотік — до 7 тис. на день.

Усередині роботи ще багато. "Наразі внутрішні роботи не почалися. Закінчуємо оболонку вокзалу, потім приступимо до внутрішніх робіт та оснащення: плитка, підвісні стелі та інше", - кажуть робітники. Через економію проект вирішили спростити - наприклад, вежі на головному вході не буде. Каси зроблять у правій частині вокзалу - галереї, куди можна буде потрапити прямо з метро.

Зала очікування на кілька сотень пасажирів розташується з боку центрального входу - тут будуть також магазини, кафе, камери зберігання, туалети, монітори з розкладом. Паркінг облаштують позаду вокзалу, звідки і буде вихід на 15 платформ. У цілому на будівництво автовокзалу планують витратити 30 млн грн.

Правда, багато водіїв і кияни зазначають, що вокзал, як і колишня автостанція, має погану транспортну розв'язку. Вона знаходиться впритул до розв'язки на Південному мосту, яка вважається заплутаною в Києві. Наприклад, прямуючи в одну сторону, не завжди можна розвернутися в іншу. До того ж, щоб заїхати на територію автовокзалу, потрібно проїхати через залізничні шляхи.

Вокзал, найімовірніше, після завершення будівництва передадуть в експлуатацію місту. "Не знаю, чи буду я директором, це вирішить керівництво міста. Перевізники внутрішньообласні та приміські, які були на старій автостанції, перейшли на платформи по сусідству. Для далеких маршрутів запропонували інші автовокзали. Але ті, хто у нас працював, цікавляться будівництвом. Тобто вони хочуть сюди повернутися. Ми не виключаємо і сподіваємося, що в новий термінал перейдуть і перевізники з центрального автовокзалу", - говорить директор знесеної автостанції "Видубичі" Людмила Стукалова. Їхати від старої автостанції можна було до Обухова, Кагарлика, Сміли, Кіровограда, Черкас, Чигирина, Звенигородки, Жовтих Вод, Канева, Богуслава. Цілком можливо, що після відкриття звідси можна буде виїхати в усі куточки України і навіть за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram