ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Єврофани не зацікавилися столичними музеями, - мерія

Винятком, за словами комунальників, є музей Чорнобиля.

Єврофани не зацікавилися столичними музеями, - мерія
Фото: Макс Левин

Іноземні вболівальники мало цікавляться історичними пам'ятками і музеями Києва, визнає начальник Головного управління комунального господарства Дмитро Новицький.

"На сьогодні, чесно скажу, мало цікавляться. Але є інформація така: шведи часто і багато замовляють екскурсії по Дніпру, а ще відвідують музей Чорнобиля", - сказав Новицький на брифінгу в четвер у медіа-центрі Києва.

Новицький зазначив, що з початком Євро-2012 і приїздом до столиці великої кількості вболівальників збільшився попит на відвідування Національного музею Чорнобиля.

При цьому, за словами Новицького, іноземці виявляють бажання відвідати "центральні, основні музеї" столиці, зокрема Національний музей російського мистецтва, Київський музей західного та східного мистецтва.

Своєю чергою, начальник Головного управління з питань підготовки Євро-2012 в Києві Тетяна Слишік, говорячи про відвідуваність іноземцями київських екскурсій, розповіла: "Екскурсіями більше цікавляться, організовують екскурсії для дружин (гравців, - ред.), для тих супроводжуючих осіб, яким цікаво побачити місто вперше, побачити архітектуру, музеї, Оперу, театри наші".

На сьогодні, за словами Новицького, в Києві працює 13 інформаційно-туристичних центрів, де можна отримати карту Києва або купити докладні путівники по столиці, дізнатися про туристичні маршрути й екскурсії, які можна відвідати.

Водночас він зазначив, що, незважаючи на те, що було надруковано достатньо карт столиці для туристів, до фіналу Євро-2012, можливо, доведеться ще додрукувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram