ГоловнаКультура
Спецтема
Евро 2012

Київську фан-зону продовжать до Бессарабської площі

Кількість охочих дивитися футбол у фан-зоні перевершила всі очікування.

Київську фан-зону продовжать до Бессарабської площі
Фото: EPA/UPG

Влада Києва вирішила продовжити територію офіційної фан-зони Євро-2012 на Хрещатику до Бессарабської площі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міськадміністрації.

"Офіційна фан-зона Києва стане ще більшою. Територію, де вболівальники дивляться футбольні матчі чемпіонату Європи з футболу, проводять вільний час, беруть участь у різних дійствах, переглядають концерти, спілкуються, продовжать до Бессарабської площі", - цитує прес-служба голову міськадміністрації Олександра Попова.

Зараз фан-зона охоплює територію від вулиці Інститутської до вулиці Богдана Хмельницького, а рух транспорту перекрито до Бессарабської площі.

За словами Попова, збільшення київської фан-зони спричинено її популярністю і серед киян та гостей з усієї країни, і серед іноземних туристів, яких усе більше прибуває до Києва.

"У день першого матчу Україна - Швеція фан-зону відвідало більш ніж 100 тис. уболівальників, а під час трансляції гри між збірними України та Франції на Хрещатику було зафіксовано понад 140 тис. відвідувачів. Це перевершило всі очікування і міста, і навіть УЄФА. І саме цей факт свідчить про те, що наша фан-зона цікава і комфортна для відвідувачів, її робота правильно організована і щодня вона приваблює все більше відвідувачів", - сказав Попов.

Він наголосив, що одні з найважливіших аспектів у роботі фан-зони - безпека та комфорт усіх її гостей.

У фан-зоні працюють 320 київських волонтерів, які володіють іноземними мовами і готові допомогти вболівальнику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram