ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Уболівальники залишили у Львові 160 млн гривень

Місто планує заробити ще 40 млн.

Уболівальники залишили у Львові 160 млн гривень

За період чемпіонату з футболу Євро-2012 Львів загалом заробив 150-160 млн грн.

Про це вчора під час прес-конференції розповіла в. о. начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник, інформує "Львівський портал".

За її словами, в матчеві дні туристи залишали у Львові в середньому по 110-120 євро на день залежно від часу перебування в місті.

"Деякі туристи перебронювали номери, відтак залишалися у Львові довше, тобто вони використовували додаткові кошти на житло. В останні дні євротурніру ми можемо говорити про 30-40 млн грн, що їх залишили туристи", - розповіла Галина Гриник.

Вона також зазначила, що за весь час Євро кошти надходили не тільки від іноземних туристів і вболівальників, а й від багатьох жителів із Львівської області й інших регіонів.

"Крім цього, туристи з інших, прилеглих міст також приїжджали до Львова і залишали кошти", - сказала в. о. начальника управління туризму Львівської міської ради.

Чиновниця також додала, що кошти в бюджет міста ще надходитимуть, адже туристи продовжують прибувати до Львова. "У місті функціонує єдина в Україні зелена фан-зона, крита фан-зона, де можна переглядати матчі. Їдуть до нас також туристи, які не були на Євро, вони також залишатимуть кошти. Є туристи, які мають намір повернутися до міста Лева. Особливо багато замовлень від них на кінець червня цього року", - зазначила пані Гриник.

Нагадаємо, вже більш ніж 400 тисяч осіб відвідали об'єкти Євро-2012 у Львові під час проведення чемпіонату з футболу.

Раніше міська влада Львова прогнозувала приїзд 500 тисяч туристів за час проведення Євро-2012.

Нагадаємо, віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков оцінює мінімальний прибуток України від проведення Євро-2012 в $1,3-1,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram