ГоловнаСуспільствоЖиття

На Дніпропетровщині загасили багатоденну пожежу на сміттєзвалищі

До ліквідації загоряння залучили 306 осіб і 57 одиниць техніки.

На Дніпропетровщині загасили багатоденну пожежу на сміттєзвалищі
Фото: obozrevatel.com

Учора було ліквідовано останні осередки пожежі на звалищі за мікрорайоном Кулебівка в Новомосковську.

Про це повідомили в прес-службі МНС.

Також завершено роботи з покриття території загоряння шаром землі. Всього рятувальники завезли на місце події 16 860 тонн ґрунту і покрили ним 4 га сміттєзвалища.

Гасіння полум'я тривало з 17 червня. До ліквідації пожежі було залучено 306 осіб і 57 одиниць техніки, зокрема від ГТУ МНС у Дніпропетровській області - 194 рятувальники та 16 одиниць техніки.

Імовірна причина займання - необережне поводження з вогнем невідомого.

18-20 червня на території звалища було обладнано 4 додаткові в'їзди для вантажних автомобілів (загальна кількість - 5). Одночасно проводили роботи з покриття території звалища шаром ґрунту. З метою недопущення поширення пожежі та для поліпшення ведення робіт із ліквідації, рятувальники шаром ґрунту створили на місці події дороги та поділили територію звалища на сектори.

20 червня о 06:00 начальник Головного територіального управління МНС у Дніпропетровській області генерал-лейтенант Віктор Бутківський провів повітряну розвідку місця події на рятувальному вертольоті й на підставі цього визначив завдання з ліквідації наслідків пожежі на звалищі для спеціальних пожежно-рятувальних підрозділів та інших задіяних служб. Пожежу ліквідували.

Раніше повідомляли, на Донеччині горів лакофарбовий завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram