ГоловнаСуспільствоЖиття

Аделаджі загрожують нові обвинувачення

Правоохоронці затримали ще одного фігуранта у справі про фінансові махінації.

Аделаджі загрожують нові обвинувачення
Фото: obozrevatel.com

Пастора Сандея Аделажу можуть звинуватити ще в одному злочині, пов'язаному з фінансовими махінаціями.

Про це пише "Сегодня".

Як повідомляє видання, днями правоохоронці взяли під варту одного з фігурантів справи ПП "Грант", пов'язаного з церквою "Посольство Боже". Адвокати кажуть, що жінка може дати свідчення проти Аделаджі.

За версією слідства, затримана брала гроші у парафіян церкви "Посольство Боже" для інвестицій у будівництво. Потерпілі у цілому вклали близько $1 млн, але ані грошей, ані права власності на нерухомість так і не отримали.

"Коли почалося слідство щодо "Гранту", Ірину (фігурантку справи ПП "Грант") закрили в СІЗО. Вона там дала свідчення, що 30% прибутку вона віддавала Сандею, і саме він дав їй розпорядження створити "Грант". Зізнання є і в письмовій формі, і на відео", - розповів адвокат потерпілих від "Кінгз Кепітал" Іван Боднарук.

За його словами, тоді Сандей проходив у справі у статусі обвинуваченого, його навіть затримав УБОЗ, але потім чомусь відпустив. "А коли Ірині змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд, на досудовому слідстві вона дала нові свідчення, мовляв, я домовилася про Сандея, він гарна людина і ні при чому. Видно, з нею хтось попрацював. Пастора відразу ж перевели в статус свідка. Він досі в цьому статусі", - говорить Боднарук.

Однак, за словами адвоката, затримана зізналася, "що у неї є квартири в Києві, про які не знало слідство. І вона навіть уже домовилася з банками, що квартири продасть і поверне гроші потерпілим. Після заяви жінки прокурор внесла клопотання про зміну запобіжного заходу - на "взяття під варту".

Тепер жінка каже, що розповість про махінації Аделаджі "всю правду".

Сам Аделаджа запевняє, що до "Гранту" не має ніякого відношення, і у справі про "Кінгз Кепітал" на нього звели наклеп.

Нагадаємо, за пред'явленими обвинуваченнями Сандею може загрожувати до 12 років в'язниці у справі фінансової піраміди "Кінгз Кепітал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram