ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Евро 2012

Донецьк заробив 300 млн грн на Євро-2012

У місті побувало понад 300 тисяч уболівальників.

Донецьк заробив 300 млн грн на Євро-2012
Александр Лукьянченко

За три тижні проведення Євро-2012 до бюджету Донецька надійшло додатково 300 млн грн.

Як повідомив у четвер на підсумковій прес-конференції, присвяченій закінченню матчів Євро-2012 у Донецьку, міський голова Олександр Лук'янченко, чемпіонат у місті пройшов комфортно.

"Ми змогли створити умови і для вболівальників, і для жителів міста», - повідомив Лук'янченко.

"Хочу сказати передусім слова подяки жителям міста Донецька, які підтвердили статус Донецька як гостинного міста, розвіяли міфи англійських і європейських ЗМІ про ті всі страшилки, які там показували і демонстрували населенню цих країн", - сказав міський голова.

За його даними, в Донецьку за три тижні Євро-2012 побувало понад 300 тисяч уболівальників. 70 тисяч із них прибули автотранспортом, 70 тис. - залізничним транспортом, 57 тис. - авіатранспортом. З іноземних уболівальників найбільше гостей прибуло з Росії - 60% (39 тис.), Франції - 15 700 уболівальників і Англії - 15 300 осіб.

У середньому на кожному матчі на стадіоні "Донбас Арена" присутні 45 тис. глядачів (на матчі Україна-Франція - 50 тис.).

Міжнародний аеропорт ім. Прокоф'єва в Донецьку за час чемпіонату обслужив 1 372 літаки.

"Тільки вчора за добу (в день півфінального матчу) було прийнято і відправлено 2 321 авіарейс", - повідомив Лук'янченко.

За його даними, в готелях, гуртожитках, санаторіях і кемпінг-парку гостям було надано 13 118 місць для розміщення.

За даними керівника проекту "Кемпінг-парк" Сергія Хановича, озвученими на прес-конференції, гості з десятків країн світу провели там 15 тисяч "людино-ночей". На парковці кемпінг-парку стояло 400 автобудинків.

"Деякі гості приїжджали до нас по три рази за час чемпіонату. Книга відгуків у нас заповнена подяками всіма мовами", - сказав Ханович.

За даними керівника офіційної фан-зони УЄФА Євро-2012 Ігоря Мартинова, за час чемпіонату у фан-зоні побувало майже півмільйона уболівальників (у середу - день півфінального матчу - 30 тисяч). Мартинов також повідомив, що вдале розташування фан-зони в парку ім. Щербакова дозволило уникнути проблем, які виникли з відновленням інфраструктури в інших містах, що приймають чемпіонат.

"У нас практично не буде відновлювальних робіт", - повідомив він.

Окрім того, за даними Мартинова, фахівців, які організували роботу фан-зони, вже запросили для консультацій росіяни, які приймають 2018 року чемпіонат світу з футболу.

За даними Мартинова, у фан-зоні з дня відкриття і до сьогодні було випито 1 402 кеги пива (42 тис. літрів).

За даними начальника міліції Донецька Юрія Сєднєва, під час проведення єврочемпіонату не було допущено жодної сутички між уболівальниками. У середу, 27 червня, на 6 осіб склали адмінпротоколи за перепродаж за завищеними цінами квитків на матч Іспанія-Португалія. Вилучено 17 квитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram