ГоловнаСуспільствоЖиття

Азаров наказав звільняти чиновників, які не розвивають спорт

Прем'єр відвідав засідання олімпійського оргкомітету.

Азаров наказав звільняти чиновників, які не розвивають спорт
Фото: analitica.kiev.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання олімпійського оргкомітету зазначив, що олімпійську базу слід створювати не тільки в Києві, а скрізь, де є талановиті спортсмени.

"Базою для олімпійської команди повинен бути добрий базовий спорт, тому розвитку футбольних майданчиків, спортивних, хокейних потрібно приділяти увагу в кожному населеному пункті", - сказав прем'єр.

Він також зазначив, що і спортивні федерації не повинні залишатися осторонь цього питання.

"Ми покладаємо надію, що ці федерації не залишаться обабіч, а штурхатимуть відповідних міністрів і уряд, як кажуть, у спину, щоб ми активніше працювали", - сказав Азаров.

Він також зазначив, що губернатори повинні також тримати на контролі це і питати в голів районних адміністрацій, чи побудували вони принаймні спортивний майданчик.

"Я звертаюся до голів обласних адміністрацій, запитуйте у своїх підлеглих: "Що ти зробив для розвитку спорту?" Почнуть розповідати, що немає коштів - у шию їх треба гнати, бо той, хто плаче, що немає грошей, ніколи в житті нічого не зробить. Завдання - знаходити, удосконалювати економічну базу, шукати кошти, щоб займатися цією справою", - додав він.

Раніше повідомляли, що український футболіст Андрій Шевченко відкрив оновлене футбольне поле і спортивний зал у київській школі №216 на Оболоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram