ГоловнаСуспільствоЖиття

Азовське узбережжя очистили від мертвої риби

СЕС запевняє, рівень кисню у воді відповідає нормі.

Азовське узбережжя очистили від мертвої риби
Фото: 2sea.su

Узбережжя Азовського моря в Запорізькій і Донецькій областях очистили від викинутої внаслідок масового мору риби.

Як повідомила в.о. головного санітарного лікаря Бердянська Тетяна Новикова, всі пляжі курортної зони Бердянська Запорізької області відкрито, і вони безпечні для відпочивальників.

За її словами, після 23 червня, коли на берег на ділянці від середини Бердянської коси до села Куликівське викинулося понад 50 тонн бичка, повторних заморів не зафіксовано.

"Санепідемстанція щоденно проводить моніторинг якості та стану води. Жодних відхилень на сьогодні не зафіксовано: рівень кисню у воді відповідає нормативному (6-7 мг/л), перевищення норм за токсикологічними показниками й іншими показниками у відібраних пробах не виявляють", - заявила Новикова.

При цьому, за її словами, періодично у воді з'являються окремі загиблі рибки.

"На пляжах загиблої-викинутої риби немає, а у воді час від часу на окремих ділянках (мабуть, це залежить від течій і напряму вітру) мертві бички трапляються", - сказала Новикова, припустивши, що це залишки риби, яка загинула в морі під час замору.

Тим часом у Донецькій області узбережжя також очищено від мертвої риби. Цей факт підтвердили працівники кількох пансіонатів, розташованих безпосередньо на узбережжі Азовського моря в різних населених пунктах.

"Зараз берег чистий. Учора вже риби не було. Море мутнувате, щоправда, але риби немає, чистий берег. Усе прибрали машини", - заявила одна із співробітниць гостьового будинку "Незабудка" в селищі Урзуф Першотравневого району, де спостерігали особливо масштабний викид мертвого бичка на берег.

За її словами, у святкові дні "зазвичай відпочивальників дуже багато, люди приїхали, і ось ці 3-4 дні вони не купалися, оскільки риби дійсно було багато на березі". Але після свят, наголосила вона, районна влада швидко впоралися із завданням з очищення узбережжя від риби.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що в Азовському морі почався масовий мор бичка. Фахівці інституту Азовського моря причиною загибелі риби назвали зниження рівня кисню у воді через спеку. Зокрема, наприкінці червня комунальні служби приморських міст Запорізької області зібрали й утилізували на узбережжі моря близько 80 тонн мертвої риби.

Згодом місцеві ЗМІ повідомили, що відпочивальники масово покидають пансіонати на березі моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram