ГоловнаСуспільствоЖиття

На Івано-Франківщині секретар сільради незаконно розлучила молоду пару

Батьки чоловіка були проти шлюбу.

На Івано-Франківщині секретар сільради незаконно розлучила молоду пару
Фото: delfi.ua

На Прикарпатті секретар сільради самовільно розлучила молоду пару.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Івано-Франківської області, з'ясовано, що секретар однієї із сільрад Рожнятівського району, зловживаючи своїм службовим становищем, внесла виправлення в офіційні документи, щоб приховати факт реєстрації шлюбу. На прохання батьків чоловіка секретар викреслила в паспорті дружини проставлений штамп і запис про одруження, власноруч дописала, що штамп внесено нібито помилково. Свідоцтво про одруження секретар також не видала, мотивуючи це тим, що родичі чоловіка виступають проти укладеного шлюбу.

Окрім цього, секретар змінила всі інші документи: журнал обліку заяв про шлюб, книгу обліку оприбуткування і витрачання бланків.

Прокуратура області порушила проти чиновниці кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем, службова підробка).

Як повідомляли раніше, українцям спростили порядок розлучення: рішення суду про розлучення є остаточним, і українцям не треба звертатися в РАЦС, щоб отримати свідоцтво про розлучення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram