ГоловнаСуспільствоЖиття

У Лук'янівському СІЗО через спеку відкривають камери

А співробітникам профспілка подарувала кондиціонери.

У Лук'янівському СІЗО через спеку відкривають камери
Фото: Александр Карпюк/НБН

Ситуація зі спекою в Київському (Лук'янівському) СІЗО не критична.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив начальник СІЗО Павло Голубовський.

"У приміщеннях температура трохи вища, ніж на вулиці, особливо гаряче в невеликих камерах, - сказав Голубовський відповідаючи на запитання журналістів. - Ми з цим боремося або прискореним миттям, або покамерно відчиняємо двері для того, щоб вентилювати повітря. Ситуація не критична. І цього року заплановано ремонт систем вентилювання".

Ремонт у Київському СІЗО триває вже більше року. Як розповів заступник начальника департаменту виробничої діяльності та ресурсного забезпечення Валерій Пудик, у зданому в експлутацію жіночому корпусі проведено капітельний ремонт харчоблоку. "Цього року ми ставимо п'ять нових котлів, проведено ремонт дитячого корпусу, медичного корпусу, заплановані ремонти всіх душових, - говорить Пудик. - Цьогоріч на ремонт виділено 670 тис. грн. У камерах постійно проводять планові ремонти. Відремонтували - через місяць знову потрібно. Не ми камеру псуємо, а наші підопічні - виривають розетки тощо. Що стосується більш ретельного ремонту, то відремонтували вже з десяток камер".

Валерій Пудик зазначив, що на облаштування службових приміщень держава не виділяє ані копійки. Тому невеликий ремонт у кабінетах співробітників почали проводити своїми силами. Сьогодні Всеукраїнська профспілка персоналу органів і установ пенітенціарної системи передала співробітникам Київського СІЗО подарунковий сертифікат на 33 тис. грн. На ці гроші купили оргтехніку, офісні меблі та кондиціонери.

"Вашу увагу зазвичай зосереджено на тих, хто перебуває по інший бік колючого дроту, а про співробітників СІЗО, які працюють у цих же умовах, забуваєте", - дорікнув журналістам голова профспілки Олег Андрієнко.

Начальник СІЗО Павло Голубовський повідомив, що заробітна плата співробітника СІЗО становить близько півтора тисяч грн, а сам він отримує 3200 грн. Журналісти поцікавилися, скільки ж заробляє присутній на прес-конференції начальник управління Державної пенітенціарної служби в Києві та Київській області, що може дозволити собі носити золоті годинники. Начальник зніяковів і сказав, що годинник недорогий, а заробляє він 11 тис. грн на місяць - із премією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram