ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-директор "Мистецького арсеналу" побудував ресторан у Лаврі і подарував його дочці

Дідковський також заявив, що володіє колекцією скіфського золота на 18 мільярдів євро.

Екс-директор "Мистецького арсеналу" побудував ресторан у Лаврі і подарував його дочці

Екс-директор "Мистецького арсеналу", бізнесмен і голова партії "Віче" Ігор Дідковський подарував своїй дочці власний ресторан на території Києво-Печерської лаври.

Новий ресторан відкриють поряд із музеєм Івана Гончара, йдеться в програмі "Світське життя", повідомляє ТСН.

На запитання ведучої програми, чи не обійшлося в цій справі без адмінресурсу, Дідковський відповів: "Ніхто мені не допомагав. Я створив опікунську раду ... Навіть для національного музею отримати землю - це неможливо", - сказав Дідковський.

На запитання, а чи можливо отримати землю під ресторан на території Лаври, Дідковський відповів: землі під рестораном немає.

"Ресторан є елементом музею, і закон "Про музеї та музейну справу", глава 13, говорить про рекреаційну зону музею ... Важко запросити моїх колег - банкірів, бізнесменів. Вони не ходять до музеїв чомусь. А сьогодні прийшли", - зазначив він.

Такий подарунок для доньки коштував 1 мільйон 200 тисяч гривень, додав Дідковський, зазначивши, що "це небагато".

Бізнесмен також є колекціонером, власником найбільшої колекції скіфського золота.

За його словами, вона налічує 21 одиницю, 4 пекторалі, єдиний у світі пояс скіфської цариці, який оцінено "Дойчбанком" у 18 мільярдів євро.

"Йому немає ціни", - додав він.

На запитання ведучої про те, чи є все це його приватною власністю, Дідковський зазначив: "Це моя приватна власність, яка є недержавною частиною Музейного фонду України". Він додав, що купував колекцію за десятки мільйонів доларів.

Додамо, що в Києво-Печерській Лаврі функціонує кафе "Трапезна", будівництво якого минулого року заперечував настоятель Лаври Павло.

Також зазначимо, що вхід на територію Національного Києво-Печерського заповідника подорожчав удвічі - до 50 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram