ГоловнаСуспільствоЖиття

На Волині невідоме захворювання вразило велику рогату худобу

Ветеринари вважають, вірус може бути пов'язаним з погодними умовами.

На Волині невідоме захворювання вразило велику рогату худобу
Фото: lenta.ru

Вірусна діарея невідомого походження вражає тільки велику рогату худобу. Ветеринари припускають, що вірус може бути пов'язаний з погодними умовами.

Інспектори ветеринарної медицини Любомльського району Волинської області виявили вірусну діарею невідомого походження, що вражає велику рогату худобу, повідомив заступник головного державного інспектора ветеринарної медицини Любомльського району Петро Никончук.

"Це вірусна діарея невідомого походження, яка вражає специфічно тільки велику рогату худобу. Можливо, вона пов'язана з погодними умовами. Захворювання спалахнуло на прибузькій стороні району, а через кілька днів з'явилося вже на протилежному боці регіону", - зазначив Никончук.

За його словами, хвороба вже поширилася і в інших сусідніх районах - Шацькому, Старовижівському та Турійському. Зараз продовжується лікування худоби.

"Лікування ми проводимо в тих селах, де є хвороба - про неї нам повідомляє населення. Захворювання триває три-чотири дні, і наразі не було випадків загибелі худоби", - зазначив Никончук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram