ГоловнаСуспільствоЖиття

Наступник Ступки розповів про свої плани на новій посаді

Художній керівник має намір переглянути склад трупи.

Наступник Ступки розповів про свої плани на новій посаді

Новий художній керівник Театру імені Івана Франка Станіслав Моїсеєв має намір перевести трупу на контракт і звільнити деяких акторів.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

Про свої плани на новій посаді режисер зазначив, що "це буде європейський театр, а трупа перейде на контракт". «Це потрібно зробити, інакше ми будемо далі варитися у власному соку. Я як керівник теж буду на контракті, переді мною поставлять умови, які я повинен виконати. Тому мені треба зібрати навколо себе людей, які будуть виконувати цю програму", - пояснив він.

На питання, чи запросить він у театр Франка акторів із Молодого театру і чи буде звільняти когось із нинішньої трупи, Моїсеєв відповів: "Можливо, запрошу, але поки називати прізвища акторів рано, це накладає зобов'язання. Їх небагато, але кандидати є. Робота з трупою повинна бути точною і виразною, тому потрібно залучати свіжих людей. Потрібно переглянути трупу театру Франка, вона дуже велика, і треба вирішити, наскільки виправдана присутність тих чи інших акторів".

Коментуючи своє призначення, Моїсеєв зазначив, що він давно був знайомий з Богданом Ступкою, часто говорив із ним про проблему українського театру: "Пропозицію очолити театр після його відходу він мені зробив давно - відразу після операції в Німеччині він запросив мене до себе в Кончу-Заспу і поставив це питання. Я відмовився, на те були свої причини".

"Цього разу мені складно було йому відмовити. Він покликав мене за три дні до смерті у Феофанію, йому вже було важко говорити, він тільки спитав: "То так чи ні?" Я сказав: "Так". Для мене це важке рішення, у мене успішний театр, який знають і за кордоном, там працюють мої улюблені актори", - зазначив Моїсеєв.

Нагадаємо, художній керівник Театру ім. Франка Богдан Ступка помер 22 липня на 71 році життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram