ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі встановлять пам'ятник Стіву Джобсу

Скульптура має вигляд розкритої п'ятірні з наскрізним отвором у центрі.

В Одесі встановлять пам'ятник Стіву Джобсу
Стив Джобс

Мерія Одеси дозволила встановити на одній із вулиць міста скульптурну композицію "Спасибі, Стіве!", що увічнює пам'ять засновника корпорації Apple Стіва Джобса.

З такою ідеєю до адміністрації звернулися студенти і ректорат одеської академії технічного регулювання та якості, повідомляє сайт мерії.

Голова історико-топонімічної комісії міста, віце-мер Олена Павлова, як наголошено, назвала ідею студентів "дуже актуальною, свіжою і своєчасною".

Як зазначає ресурс "Думская.net", скульптурна композиція під назвою "Спасибі, Стіве!" вже готова. Її автором є одеський скульптор Кирило Максименко, який спеціалізується на створенні предметів мистецтва з деталей автомобілів та інших металевих конструкцій (інші його роботи можна подивитися тут). Очікують, що двометровий пам'ятник Джобсу встановлять перед фасадом студентського гуртожитку по вулиці Новосельського, 74/76.

Фото: http://www.odessa.ua

Скульптура має вигляд розкритої п'ятірні з наскрізним отвором у центрі. З одного боку отвір виглядає як логотип компанії Apple (надкушене яблуко), з іншого - має обриси серця. Максименко розповів, що створити пам'ятник Джобсу йому запропонував товариш. "Я подивився всі відео зі Стівом і звернув увагу на те, що він багато жестикулював. За допомогою цих жестів він і контактував із людьми", - пояснив Максименко.

Стів Джобс помер 5 жовтня 2011 року через рак підшлункової залози. Йому було 56 років. Через хворобу Джобс в січні 2011 року змушений був піти у відпустку з посади голови Apple, через півроку він покинув посаду гендиректора остаточно і був обраний головою ради директорів компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram