ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні збільшилася народжуваність

За перші п'ять місяців року на світ з'явилося 208 тис. дітей.

В Україні збільшилася народжуваність
Фото: ommo.ru

В Україні 2012 року збільшилася народжуваність у всіх регіонах.

Про це йдеться в повідомленні Держстату.

"За січень-травень 2012 року в Україні народилося 208,3 тис. дітей, що на 13,9 тис. більше, ніж за відповідний період минулого року", - зазначає Держстат.

За даними статистичного відомства, рівень народжуваності збільшився з 10,3 до 11,0 народжених на 1 тис. населення.

"Зростання народжуваності було зафіксовано у всіх регіонах країни. У Волинській, Закарпатській, Рівненській областях і Києві рівень народжуваності перевищив рівень смертності", - йдеться в повідомленні.

За даними Держстату, кількість померлих зменшилася на 2,7 тис. осіб, або з 15,5 до 15,3 померлих на 1 тис. населення.

"Зниження рівня смертності населення зареєстровано в 14 регіонах. Найбільше скоротилася смертність в Автономній Республіці Крим, Запорізькій області та Севастополі. Зменшилася смертність дітей до 1 року (з 8,8 до 8,7 померлих на 1 тис. народжених живими)", - наголошено в повідомленні.

При цьому, за даними Держстату, протягом січня-травня-2012 зафіксовано міграційний приріст населення України, що становив 14,1 тис. осіб (у січні-травні 2011 року - 7,0 тис. осіб).

Зросла чисельність населення в містах Києві та Севастополі, Закарпатській, Волинській, Київській і Рівненській областях. "Абсолютний приріст населення в Київській області та місті Севастополь за останні роки спостерігається вперше", - зауважує Держстат.

Нагадаємо, чисельність населення України на 1 червня 2012 р. становила 45 млн 565 тис. 909 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram