ГоловнаСуспільствоЖиття

Санстанція заборонила продавати на Сорочинському ярмарку низку продуктів

Заборона введена у зв'язку з погодними умовами.

Санстанція заборонила продавати на Сорочинському ярмарку низку продуктів
Фото: Макс Левин

Полтавська обласна санепідстанція заборонила продавати на Національній Сорочинській ярмарці низку продовольчих продуктів.

"Реалізація низки продуктів забороняється у зв'язку з погодними умовами", - повідомив журналістів головний лікар обласної санстанції Анатолій Журавльов.

Зокрема, до реалізації не допускаються шаурма, хот-доги, молоко і молочні продукти, ковбасні вироби і м'ясокопченості - за відсутності холодильного обладнання; креми десерти, збиті вершки, молочні коктейлі; відварне м'ясо і субпродукти (язик, серце, печінка), м'ясо і яйця водоплавної птиці, кулінарні вироби з них; субпродуктові ковбасні вироби (ліверні, кров'яні) і сальтисон; страви з рубленого м'яса (котлети, биточки, шніцелі тощо), борошняні, овочеві страви з м'ясним фаршем (млинці, котлети в тісті, перець з начинкою м'ясним фаршем і тощо); м'ясні фарші, паштети, холодці, заливні страви, овочеві та м'ясні салати, окрошка; страви з курячих, качиних, гусячих яєць, свіжоморожена, солона, копчена в домашніх умовах риба та інше.

Як відомо, ярмарок цього року відбудеться 14-19 серпня.

Нагадаємо, з 1999 року Сорочинський ярмарок, який щорічно проходить наприкінці літа в селі Великі Сорочинці, має статус національного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram